viernes, 7 de mayo de 2010

Economia i desenvolupament sostenible, incompatibles?

En aquest enllaç podreu llegir una entrevista a Fernando Villalonga, cònsul general d'Espanya a Nova York i president de l'Institut Ignasi Villalonga. L'Institut en qüestió planeja des de fa anys incloure l'eix mediterrani en els pressupostos de la Unió Europea per a promocionar el transport i les comunicacions amb Europa... Per descomptat, tenint en compte que no es deuria destrossar més la costa. Diu Villalonga:

"No hace falta que se construyan en la playa.Hay que desdoblar,cambiar los anchos actuales, reforzar los aeropuertos y abrir el de castelló..hay que planificar teniendo en cuenta los paisajes y causando impactos de baja intensidad."

I això no obstant, segons es veu en el llibre blanc de les Infraestructures de l'Euram (que podeu trobar en la secció de documents), la nostra Vall seria un simple eix més que uniria Madrid-Villena-Benidorm, sense importar el paisatge ni tenir en compte (per res) l'opinió dels habitants, perquè tractant-se d'un pla a una escala tan gran, la nostra opinió sembla comptar ben poc.

No hay comentarios: