lunes, 22 de febrero de 2010

Xarrada sobre expropiacions

Xarrada informativa

Dins el nostre objectiu d’informar els ciutadans sobre el projecte de remodelació de la carretera CV-70 Alcoi-Benidorm, hem organitzat aquesta xarrada informativa:

“NOVA CARRETERA: EXPROPIACIONS I URBANITZACIONS.

POLOP: L’experiència d’un poble.”

Ponent: Lluís Font i Bonmatí, ex Regidor de l’Oposició a l’Ajuntament de Polop.

Dia: divendres 19 de febrer

Hora: 19.30
Lloc: Casa de Cultura d’El Castell de Guadalest


En la xarrada, a la qual van acudir unes 70 persones, es va parlar dels efectes de les expropiacions i els preus tan baixos que ofereixen per les terres expropiades. A més a més, la cessió de les terres és obligatoria, i poques són les opcions possibles d'expropiació. En tot cas, no et permeten quedar-te amb el teu terreny:
  • Pots vendre les terres expropiades al preu que et marquen (una misèria);

  • o cedir el 90% de les terres i conservar-ne el 10% al lloc on els agents immobiliaris decidisquen, que habitualment no coincideix amb la teua propietat
També ens va parlar Lluís Font sobre les expropiacions fetes a Polop per construir les urbanitzacions i alguns casos de propietaris que van haver de malvendre les seues terres familiars o els van tallar la propietat amb el pas de la carretera, tant la principal com un camí alternatiu que van haver d'utilitzar per a les obres i van asfaltar i expropiar també.

Un altre aspecte important és que, quan fan una carretera, agafen 20 metres de cada costat com a propietat comunal i aquests metres no es paguen, de manera que si ta casa coincideix en eixe espai, no pots fer res amb ella ni rebre cap compensació econòmica, perquè no es tracta d'una expropiació. Ens va parlar del cas d'un home de Polop que, quan es va construir la circunvalació, va perdre el dret de fer servir mitja casa, de vendre-la, de llogar-la o de fer-ne cap ús, malgrat que no es trobava en l'espai dedicat a la carretera (però sí en els 20 metres contigus).

També ens va parlar de la necessitat de tenir un bon pla d'ordenació urbana, que en aquesta vall només té Benimantell, per evitar possibles abusos urbanístics i definir quins terrenys són susceptibles de ser urbanitzats i quins no.

No hay comentarios: